20 marca 2014 r. – „Przepiśnik” notes kulinarny – warsztaty dla nauczycieli

Kolejne warsztaty z cyklu „Nauczyciele-Nauczycielom” dotyczyły wykonania notesu kulinarnego zwanego „przepiśnikiem”. Jest to po prostu zbiór przepisów zgromadzony w pięknym, estetycznie wykonanym notesie. Zależnie od naszej fantazji i upodobań w podobny sposób możemy przyozdabiać notesy o różnym przeznaczeniu. Prowadząca warsztaty, pani Bogumiła Ruszkowska z Zespołu Szkół w Polesiu, zaprezentowała nam ozdoby o tematyce kulinarnej, które wykorzystuje do tworzenia swoich prac. Wykonanie pozornie wydaje się być proste, ale aby stworzyć coś niebanalnego trzeba, poza wyobraźnią, mieć też odpowiednie materiały. Pani Bogumiła zajmująco opowiadała o swojej pasji, prezentując uczestnikom prawdziwe perełki zdobnicze. Własnoręczne przygotowanie „przepiśnika” jest świetnym pomysłem na prezent z okazji zbliżającego się Dnia Matki, a jego wykonanie nie sprawi trudności dzieciom z klas młodszych, a i starsze znajdą tu pole do popisu.

Polityka cookies i prywatności

Strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celu niezbędnym do prawidłowego działania serwisu, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkownika oraz statystyk. Wyłączenie zapisywania plików cookies jest możliwe w ustawieniach każdej przeglądarki internetowej, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies należy opuścić stronę.

Zaznacz cookies, które akceptujesz:
Powrót