20 marca 2014 r. – „Przepiśnik” notes kulinarny – warsztaty dla nauczycieli

Kolejne warsztaty z cyklu „Nauczyciele-Nauczycielom” dotyczyły wykonania notesu kulinarnego zwanego „przepiśnikiem”. Jest to po prostu zbiór przepisów zgromadzony w pięknym, estetycznie wykonanym notesie. Zależnie od naszej fantazji i upodobań w podobny sposób możemy przyozdabiać notesy o różnym przeznaczeniu. Prowadząca warsztaty, pani Bogumiła Ruszkowska z Zespołu Szkół w Polesiu, zaprezentowała nam ozdoby o tematyce kulinarnej, które wykorzystuje do tworzenia swoich prac. Wykonanie pozornie wydaje się być proste, ale aby stworzyć coś niebanalnego trzeba, poza wyobraźnią, mieć też odpowiednie materiały. Pani Bogumiła zajmująco opowiadała o swojej pasji, prezentując uczestnikom prawdziwe perełki zdobnicze. Własnoręczne przygotowanie „przepiśnika” jest świetnym pomysłem na prezent z okazji zbliżającego się Dnia Matki, a jego wykonanie nie sprawi trudności dzieciom z klas młodszych, a i starsze znajdą tu pole do popisu.

Cookies and privacy policy

The website uses cookies for the purposes necessary for the proper operation of the site, customization of the site to individual user preferences and statistics. Disabling the storage of cookies is possible in the settings of each web browser, so that no information will be collected. If you do not agree to save information in cookies, you should leave the site.

Select the cookies you accept:
Return